2010. október 27., szerda

Október 3.- 4. hete

Az előző hetek élményei meghatározták a gyerekek játék témáit. Minden nap építettek tűzoltó állomást, nézegették a képes újságokat, beszélgetőkörben a tűzről, az elektromos áramról sok szó esett, megbeszéltük, hogy ezek mikor "barátaink" és mikor "ellenségeink".
Kerestünk a csoportszobában és az udvaron éghető és éghetetlen, illetve nehezen éghető tárgyakat, anyagokat...
Igazi tüzet raktunk, kipróbáltunk elektromos kisgépeket...
Mesét dramatizáltunk, drámajátékokat játszottunk. 

Dramatikus játék

Játékosan, spontán négy csoportot alakítottunk. Minden csapatnak más- más feladatot adtam, amit a többieknek bemutattak, ezek kis történetek voltak. Érdekes volt, ahogy előadták a kis "színházat", ahogy próbálták egymás közt megosztani a szerepeket. A nézőknek ki kellett találni, mit láthattak? Majd megbeszéltük, mi volt az általam megsúgott feladat.


Puzzle

Tűzoltós képeket nézegettünk, ezekből kettőt fehér lapra ragasztottunk és kép összerakót készítettünk.



Játék a fénnyel

Az egyik fa építőnknek különböző színű, átlátszó műanyag ablakai vannak. Ezeken át nézegettük a csoportszoba tárgyait, és egymást. Miután várat építettek belőle, beletettem egy égő gyertyát. Játszottunk a fénnyel, lekapcsoltam a világítást. Figyeltük, hogyan szűrődik át a tűz fényessége.



Képkeret- képpel

A régebben gyűjtött falevelek jól kiszáradtak az ablakban. Megnéztük és megneveztük gyönyörű színeiket, formájukat. Ezután apró darabokra tördeltük és felragasztottuk képkereteknek. A tűzről készült rajzokat fogjuk beleilleszteni. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése